Wordpress
Wp

Miért nem jó egy WordPress webáruház?

Vannak olyan esetek, amikor egy egyedi fejlesztésű webáruház használata sokkal előnyösebb lehet a WordPress-alapú megoldásnál.

Mag Richárd

|

509

2023. 02. 25

freepik.com

Miért nem jó egy WordPress webáruház?

A WordPress egy nagyon népszerű tartalomkezelő rendszer (CMS), amelyet sok weboldal tulajdonosa használ. Az egyik ok, amiért ennyire népszerű, az a sokféle kiegészítő, amelyeket könnyedén hozzá lehet adni a rendszerhez, például az e-kereskedelem támogatására szolgáló plugin-ek, mint például a WooCommerce.

Azonban vannak olyan esetek, amikor egy egyedi fejlesztésű webáruház használata sokkal előnyösebb lehet a WordPress-alapú megoldásnál.

Teljes mértékben testreszabható megoldás

Egy egyedi fejlesztésű webáruházzal teljes mértékben testreszabhatod a megjelenést és a működést, hogy megfeleljen a te saját elképzeléseidnek és a céged profiljának. A WordPress plugin-ekkel szemben egy egyedi fejlesztésű webáruház esetében nincs olyan korlátozás, hogy csak bizonyos funkciókat tudj használni, és nem kell az elérhető sablonok közül választanod.

Hatékonyabb működés és gyorsabb betöltési idő

Egy WordPress webáruház esetében sok kiegészítőt kell telepítened és beállítanod, amelyek növelhetik a rendszer működésének terhelését és a betöltési időt. Egy egyedi fejlesztésű webáruház esetében azonban csak a szükséges funkciókat építed be, így gyorsabb és hatékonyabb működést érhetsz el.

Biztonságosabb rendszer

Mivel egy egyedi fejlesztésű webáruház nem használ külső plugin-eket, így kevésbé van kitéve a külső támadásoknak és a biztonsági réseknek. Emellett könnyebb a rendszer folyamatos frissítése és a biztonsági hibák javítása is.

Könnyebb a skálázás és a továbbfejlesztés

Ha a céged növekszik és több terméket és funkciót szeretnél elérhetővé tenni az oldalon, könnyebb lehet egy egyedi fejlesztésű webáruház esetében a továbbfejlesztést végrehajtani. A WordPress plugin-ekkel szemben, ahol csak bizonyos funkciókat tudnak biztosítani, egy egyedi rendszer esetében a fejlesztők szabadon hozzáadhatják a szükséges funkciókat és integrációkat.

Ezen felül, ha eléred a WordPress webáruházod határait, és több forgalmat szeretnél kezelni, nehéz lehet skálázni a rendszert. Egy egyedi fejlesztésű rendszer esetében azonban könnyebben lehet bővíteni a kapacitást és a teljesítményt.

Jobb SEO teljesítmény

Az egyedi fejlesztésű webáruházak esetében a keresőoptimalizálás sokkal könnyebben és hatékonyabban végezhető, mivel a rendszer teljesen a cég saját elképzelései szerint van kialakítva. A WordPress plugin-ek esetében gyakran előfordul, hogy nem biztosítanak olyan funkciókat, amelyek szükségesek a jó keresőoptimalizáláshoz, például a metaadatok szerkesztése és a fejlécelemek használata.

Mindezek mellett, természetesen vannak olyan esetek is, amikor a WordPress webáruház használata a legjobb megoldás lehet. Például, ha csak egy kis forgalmú webáruházra van szükséged, vagy ha korlátozott költségvetéssel rendelkezel, akkor a WordPress plugin-ek használata lehet a legjobb választás.

Összességében tehát, ha teljes mértékben testreszabható, hatékonyan működő, biztonságos és jól skálázható webáruházra van szükséged, akkor egy egyedi fejlesztésű megoldás lehet a legjobb választás. Ugyanakkor ne feledd, hogy egy egyedi fejlesztésű webáruház általában többe kerül, mint a WordPress plugin-ek használata, így célszerű alaposan átgondolnod, hogy melyik megoldás a leginkább megfelelő a céged számára.

Coder gram
Kérj ingyenes konzultációt
Szolgáltatások
Folyamatok
Technológiák
Referenciák
Rólunk
Cikkek